torsdag 13 maj 2010

Dags att sova!

Det är kväll nu. Snart natt. Bra att ha en hund på flera sätt; man har sällskap och man kommer ut på en kvällspromenad.
Stocken vilar tyst och stilla. Som alltid. Utom möjligtvis på midsommarnatten. Då är här som på alla andra platser, fast inte lika stökigt som på en del andra bohusländska orter.
I onsdags när jag kom hit var här inte många människor. Ikväll är det fullt av bilar och tänt i många av husen. Mina grannar har också kommit. Syster, svåger, systersonen med familj och närmaste grannen till höger sett från vägen. Också i mormors hus lyser det och i moster Hedvigs (det var mammas moster men vi sa alltid moster vi också) och i morbros Helges, medan det som vanligt är mörkt i morbror Gunnars.
Undrar varför en del köper hus här ute när de aldrig är här? Kanske har de mycket att stå i, eller också har de hus lite överallt, så att de inte hinner med att vara här så mycket.
Eller också köper de husen som en penningplacering? Jag delar uppfattningen att jag tror att husen bara kommer att öka i värde här ute. Underbar natur, ren luft, genuint och aldrig kommer det att exploateras. Därtill finns det för många lagar och regler. Kustsamhällena ska bevaras och det är bra. Det har nog till och med blivit strängare under de senaste åren.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar