onsdag 30 juni 2010

Det luktar brandrök på hela Stocken!


Foto: Karin Bäck


Vi kommer nästan ända hem. Sedan är det stopp i Tönsäng. Bilföraren framför oss kommer och berättar att det är en bil som brinner en bit fram på landsvägen, strax innan Tofta.
Vi får sitta ett tag och vänta innan den intensiva branden är släckt och bilarna släpps på igen. Det är faktiskt rätt många bilar som väntar på att få komma åt båda hållen, så det har nog brunnit ett bra tag.

Karin vill inte sitta i bilen och vänta utan hon tar Thelma och går hemåt, eftersom de ändå ska ha en kvällspromenad.
- Ta en bild när du går förbi, uppmanar jag och känner nyhetspulsen bränna till i mig.
Karin är inte så pigg på det, men en fin bild blir det. Visst har det ett allmänintresse att se hur bilen och släpet ser ut.
Jag mailar Karins bild vidare till Bohusläningen (www.bohuslaningen.se) som skrivit om branden. Ska bli spännande att se hur alert lokaltidningen är? Om de vill ha vår bild?
På bohuslaningen.se säger räddningschefen Markus Larsson att branden tog sig lite i grästet i vägkanten, men att det aldrig var någon fara. Tur för det ligger ett hus nära!

Skönt att ingen person skadades, men det måste varit en hemsk upplevelse för föraren. När vi kliver ur bilen hemma vid huset luktar det intensivt av brandrök, trots att vi är en bra bit från branden nu.
Det är inte så ofta vi ser brand- och polisbilar på Stocken, som tur är.

2 kommentarer:

  1. Klart vi är alerta. Tack för bilden!
    /C

    SvaraRadera
  2. Absolut! Bohusläningen är att räkna med.

    E

    SvaraRadera