söndag 28 november 2010

Julbord hos Petersons på Käringön

Igår var det traditionellt julbord hos Petersons krog Käringön. Efter två avhopp i sista stund var vi "bara" 15 personer i år. Vi startade med champange "hemma" hos Inger, Anders, Margaretha och Björn i deras sexbäddsvåning på vandrarhemmet. Liknande mest ett hotellt med fantastiskt utsikt över havet.

Vi andra tog Ellös Buss från Stocken. Att vi inte tagit och hyrt in oss i en buss tidigare? Det ska hädanefter blir våran melodi när vi ska på utflykt runt omkring Stocken. Det finns ju nämligen ingen taxi på Orust längre.

Julbordet var som vanligt helt underbart gott! Startskottet går i och med att musselsoppan hälls upp och sedan är det tre timmars ätande, drickande (hemmagjord mumma är mums!) och mycket trevligt umgänge. Hans och Elisabeth från Västerås var med för första gången, men inte sista.

Väl hemma på Stocken igen så fortsatte umgänget.
Så mysigt och trevligt!

Nu börjar vi ladda för nästa julbord. Första advent 2011, alltså. Bokat är det redan för det måste man göra när man går från bordet. Annars kan man inte var säker på att få plats nästa år. 16 platser är reserverade i Bäcks namn till 27 november.
Vill någon hänga på som inte var med i år, så hör av er snabbt till mig och boka också vandrarhemmet på Käringön för det är lika upptaget och bokat som julbordet.

Ett år går fort!



Elisabet, Lennart och Magnus på väg hem på färjan från Käringön.


Käringön i adventsskrud.


Till vänster: Björn, Anders, Elisabet och Hans.
Till höger: Margaretha, Elisabeth, Lennart och Inger.



Till vänster: Veronica, Premilla och Henrik.
Till höger: Magnus, Felix, Petra och Karin.



Mycket god snaps! Innehåller bland annat johannesört, malört och anis.


Henrik och Lennart.


Veronica och Elisabeth med Petersons krog i bakgrunden.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar